Rendelés az alábbi számon: (1)452-51-59
kosmodisk

Rendelés az alábbi számon:

(1)452-51-59

Köszönjük, hogy feliratkozott a Kosmodisk ingyenes e-könyvére. Máris elküldtük a megadott e-mail címre. X

Ön sikeresen feliratkozott ingyenes e-könyvünkre.

dsagfdahg

jksaghuwreztuoewt

Hírlevél

Iratkozzon fel a Kosmodisk hírlevélre, és megkapja ajándékba e-könyvünket: Törődjön többet háta egészségével - tippek a hátfájás ellen!
Mehet
Látogasson el a Dormeo webáruház oldalára is:

Hátfájás a terhesség alatt
Hátfájás a terhesség alatt

10 + 1 tipp hátfájás ellen kismamáknak

Nemcsak a hirtelen súlygyarapodás okoz hátfájást a terhes nők körében. A terhesség alatti hátfájás igazi oka az ínszalagok lágyulása, mivel a testnek fokozatosan fel kell készítenie magát a szülésre.

Íme 10+1 tipp, amivel megkönnyítjük a magzat kihordását, ami a léleknek kimondhatatlan örömet okoz, viszont megterheli a testet. Segítünk elkerülni a terhesség alatti hátfájást.

1, Kerülje el a hátfájást - üljön egyenesen nagy pocakkal is

A keresztbe tett láb nem tesz jót a vérkeringésnek, és akár visszereket is okozhat. Ráadásul megnehezíti a helyes tartást, és súlyosbítja a hátfájást. Főként, ha még súlyfeleslege is van, amit a terhesség alatt nem lehet és nem is kell elkerülni.

Az ülés terheli meg legjobban a gerincet, így ha helytelenül ül, inkább előbb, mint utóbb hátfájásra fog panaszkodni. Válasszon állítható magasságú és háttámlájú széket, amit az egyéni igényeinek megfelelően állíthat be. Akár egy támaszpárnát is a háta mögé tehet.

2, Biztosan magas sarkút akar hordani terhesen is?

Egy terhes nő látványa anélkül is gyönyörű, hogy divatos tűsarokba bújtatná a lábát. Hátfájás ellen hordjon inkább kényelmes, a talp ívét követő, lapos sarkú cipőt.

3, Kismama fűző – ha nehéz a pocak és fáj a hát

Fehérnemű boltokban, vagy baba-mama boltokban kapható kismama fűzővel könnyíthet a súlyon, viszont a használata előtt érdemes orvossal konzultálnia. A hátfájás enyhítésében hasznos segítség lehet.

4, Masszázs a hátfájás ellen, kismama módra

A hátmasszázs ellazítja az izmokat, és segít megfeledkezni a hátfájásról, enyhíti a hasogatást. Kérje meg párját, hogy masszírozza meg a hátát. Ne használjanak illatos masszázsolajokat, babaolajjal kényeztessék elgémberedett izmait. Nagy pocakkal válassza inkább az ülő testhelyzetet.

5, Torna a terhesség idején?

A kismama jóga vagy az úszás anélkül segít enyhíteni a hátfájást, hogy túlságosan elfáradna, és megerőltetné magát. A mozgás jó kondícióban tartja, ráadásul a gyakorlatok közben kikapcsolódhat. A terhesség alatt lassabb, kevésbé összetett mozdulatokat végezzen, koncentráljon a helyes légzésre.

6, A kismama óvatosan hajoljon!

Terhesen nem szabad cipekedni, nagyot hajolni és nehezet emelni, ezt minden kismama tudja. Ha mégis szükséges, ne hajoljon le hirtelen, és inkább a térddel segítsen a testnek. Tartsa közel a tárgyat a törzshöz, és úgy emelje fel, vagy cipelje!

7, Tartós hátfájás esetén vessen egy pillantást az ágyra

A hátfájás csökkenthető, ha a kismama az oldalán alszik, és egy párnát tesz a térdei közé. Ha háton szeret aludni, a gerincre nehezedő nyomást úgy is csökkentheti, ha a térd alá teszi a párnát. Az első és legfontosabb szabály kismamák számára: kemény matracon feküdjön, és soha ne forduljon hasra! Létezik speciálisan kismamáknak kifejlesztett párna is, amit a has alá helyezhetnek, és kényelmesen megtartja.

8, A súlyfelesleg is okozhat hátfájást

Bármilyen szép időszak is a terhesség, már a gyermek súlya is plusz terhet jelent a gerincnek. Hogy a tartós hátfájást elkerülje, ne hízzon többet a kelleténél.

9, Kerülje el a hátfájás állandósulását változatos napirenddel

Ne üljön, ne álljon, és ne feküdjön egyhuzamban sokáig. Változatos napirenddel, kismama tornával ezt könnyen megvalósíthatja. Ossza be arányosan az idejét, ha lehetősége van rá. Ez a közérzetének is jót fog tenni.

10, Igyon elegendő folyadékot

A napi 2-3 liter folyadékról ne cukrozott gyümölcslevek és szénsavas italok formájában gondoskodjon, hanem szénsavmentes ásványvizet vagy zöld teát fogyasszon. A vízre ahhoz is szükség van, hogy a test ízületei ne legyenek merevek, és rugalmasan, fájdalom nélkül tudjon mozogni.

+1, Kosmodisk a terhesség idején is

A Kosmodisk gyógyászati segédeszköznek nincsenek mellékhatásai így terhesség alatt is nyugodtan viselheti. Különleges formájának köszönhetően bemelegíti a gerinc melletti izmokat, így természetes módon enyhíti a hátfájást és a derékfájást.

A fitneszlabda a legmegfelelőbb ülőhelyzetet biztosítja kismamáknak - és a terhesség korai szakaszában még gerincbarát és bababarát mozgássorokat is magabiztosan vállalhat: a nagyon jó minőségű Kosmodisk fitneszlabdához nemcsak pumpa de tréningfüzet is jár.

A terhesség meghatározó időszak minden nő életében, reméljük felejthetetlen lesz az Ön számára is, és tippjeinkkel biztosan nem a hátfájás miatt!

A hátfájás megelőzése

6 ötlet a hátfájás enyhítésére


Sok magyar szenved hátfájástól, amely, úgy tűnik, többek között a helytelen matrac- és párnaválasztás következménye. Az a legfontosabb, hogy a matrac illeszkedjen a gerinc alakjához, amely egyénenként változó.

Elolvasom

Hátfájás a cigaretta miatt?


Ha Ön irodában dolgozik, a kényelmetlen székre foghatja a fájdalmat. Ha fizikai munkát végez, akkor a különféle munkaeszközöket okolhatja sajgó hátáért. Lehet, hogy igaza is van. De ha Ön történetesen dohányzik is, akkor bizony lehetséges, hogy más a magyarázata a fájdalmainak.

Elolvasom

Napi 10 perc az egészséges gerincért


Modern életmódunk következtében előbb-utóbb szinte mindenki szembesül a gerincbántalmak okozta kellemetlenségekkel. Ha Ön is mozgásszegény életet él, ülőmunkát végez, vagy éppen sok időt tölt a volán mögött ülve, akkor pontosan tudja, miről van szó. Némi odafigyeléssel azonban megelőzhetjük, illetve enyhíthetjük a komolyabb fájdalmakat.

Elolvasom

Hogyan lopjunk több mozgást hétköznapjainkba?


Közérzetünk és általános fizikai állapotunk javítása érdekében nem szükséges az egész életünket felforgatni. Higgye el, az irodában, a boltban vagy akár a buszmegállóban töltött időt is felhasználhatja arra, hogy egy kicsit felfrissítse a testét. Fogadja meg tanácsainkat!

Elolvasom

5+1 tipp a derékfájás elkerülésére a kertben


Ön is szeret kertészkedni? Örömteli kikapcsolódásként éli meg a szabadban végzett munkát, vagy éppen ellenkezőleg, a kínok-kínját állja ki minden hirtelen mozdulatnál? Íme néhány hasznos tipp, melyek segítenek elkerülni a derékfájást kertészkedés közben.

Elolvasom

4 mód a sportsérülések elkerülésére


Habár a fizikailag aktív életmód általában egészségesebb, mint az ülő életmód, azok, akik intenzíven sportolnak, jobban ki vannak téve a sérüléseknek. Fogadja meg 4 jótanácsunkat, hogy hosszú távon is elkerülhesse a húzódásokat, ficamokat és egyéb fájdalmakat.

Elolvasom

5 remek háterősítő gyakorlat


Gondolta volna, hogy háta megerősítésére nem feltétlenül a konditeremben emelgetett hatalmas súlyok a legalkalmasabbak? Bizony, a legeredményesebb módszer, ha a hasizmokat erősítjük. Hogyan? Bemutatunk néhány remek gyakorlatot.

Elolvasom

Egy kis gerinclecke


Ön mire emlékszik az általános iskolai biológia tananyagból? Ha szeretne tudatos lenni háta és dereka megóvásában, nem árt feleleveníteni, milyen részekből épül fel gerincünk, és mi az egyes alkotórészek funkciója. Egy kis biológia óra olvasóinknak.

Elolvasom

Hátfájás ellen relaxáljon!


Tudjuk jól, hogy a relaxáció segít, amikor szorongunk, fáj valamink, vagy sötéten látjuk a világot, de úgy tűnik, minél jobban igyekszünk lazítani, annál kevésbé sikerül. A relaxáció tanulható és tanulandó folyamat, de ezt is gyakorolnunk kell, mint minden más készség elsajátítását, és segíthet akár a hátfájás megszüntetésében is, de hosszabb-rövidebb ideig megfeledkezni biztosan!

Elolvasom

Mit tegyünk, ha sajog a hátunk?


Amikor az ember életében megjelenik a hátfájás, úgy érezi, hogy teljesen felborulnak mindennapjai. A jelentéktelennek tűnő dolgok, amiket addig teljesen természetesnek tartott, hirtelen akadállyá válnak. Felöltözni, kényelmesen üldögélni a kanapén, sétálni vagy kikelni az ágyból hirtelen hatalmas gondot okozhat. Ráadásul az élet soha nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt!

Elolvasom

Vigyázzon immunrendszerére!


Az immunrendszer olyan, mint egy jól kiképzett hadsereg. Arra szolgál, hogy észrevegye az idegen betolakodókat, mint például a vírusokat, és megsemmisítse őket, mielőtt támadásba lendülnek és megbetegítenek minket.

Elolvasom
Ajánlott termékek
Kosmodisk Classic Szett
Az Ön ára: 13.295 Ft
Kosárba tesz

© 2010, Studio Moderna 2000 Kft. | Kapcsolat | Tel: 06-1/452-5129 e-mail: kapcsolat@kosmodisk.hu | Kosmodisk Európában: Kosmodisk Latvija | Hátfájás | KOSMODISK International

A Kosmodisket Szlovéniában gyártja a Studio Moderna d.o.o. (Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, Szlovénia)

PayU Vásárlói tájékoztató

Studio Moderna 2000 TV-Shop Hungary Kft. | Telefonszám: 06/1-452-5129


A Magyar Áruküldők Egyesületének tagja | Adószám: 12311383-2-43 | Fővárosi Cégbíróság Cégjegyzékszám: 01-09-666741 | Ügyvezető: Erdei Attila | Székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 36-38. | Telephely: 1158 Budapest, Késmárk u. 14. | Vevőszolgálat: 06/1-452-5129 | Üzleteink >>

A Magyar Áruküldők Egyesületének
és a Direkt és Interaktív Marketing Szövetségnek tagja.