Rendelés az alábbi számon: (1)452-51-59
kosmodisk

Rendelés az alábbi számon:

(1)452-51-59

Köszönjük, hogy feliratkozott a Kosmodisk ingyenes e-könyvére. Máris elküldtük a megadott e-mail címre. X

Ön sikeresen feliratkozott ingyenes e-könyvünkre.

dsagfdahg

jksaghuwreztuoewt

Hírlevél

Iratkozzon fel a Kosmodisk hírlevélre, és megkapja ajándékba e-könyvünket: Törődjön többet háta egészségével - tippek a hátfájás ellen!
Mehet
Látogasson el a Dormeo webáruház oldalára is:

Egy kis gerinclecke
Egy kis gerinclecke

Sokaknak biztosan rémlik még az általános iskolai biológia órákról, hogyan is épül fel a gerinc, mégsem árt felfrissíteni erre vonatkozó tudásunkat, hiszen azáltal, hogy ismerjük gerincünk szerkezetét, tehetünk a hátsérülések megelőzéséért, és tudást szerezhetünk arról, hogy mit tehetünk, ha ilyen jellegű panaszaink adódnak.

A hátunkat éjjel-nappal használjuk

Hátunk az egyik legfontosabb testrészünk. Itt található a gerinc, amely megtámasztja az egész testet, és a nap 24 órájában használatban van - még akkor is, amikor alszunk.

Hányféle csigolyánk van?

A gerincet 33 aprócska csont alkotja, melyek egymás fölött helyezkednek el - ezeket csigolyáknak nevezzük. A csigolyáknak öt csoportját különböztetjük meg. A gerinc legfelső részén található 7 nyakcsigolya, ezek alatt 12 hát- és 5 ágyékcsigolya helyezkedik el. Lejjebb található 5 másik csigolya, melyek együttesen alkotják a keresztcsontot, végül a gerinc a farokcsontban végződik.

Minden csigolyának saját "kódja" van

Talán Ön is hallotta már, amint orvosa „kódok” használatával beszél az egyes csigolyákról - pl. L4-es, C6-os stb. Ez egyszerű módja egy adott terület (pl. nyak- vagy ágyéktáj) pontos megjelölésének. Minden csigolyának és porckorongnak megvan a saját száma.

Mire jó a porckorong?

Gerincünk a porckorongoknak köszönhetően hajlékonyAz egyes csigolyák között „ütés- és rázkódáscsillapítók” helyezkednek el, melyeket csigolyaközi porckorongoknak nevezünk. Ezek segítik a gerincet abban, hogy képes legyen különböző irányokba elhajlani. Nagyjából kör alakúak és elég laposak, belsejüket pedig zselészerű anyag (a mag) tölti ki, mely kemény, rugalmas szálak hálójában (körgyűrű) helyezkedik el.

Mi az a porckorongsérv?

Ha a körgyűrű elszakad, a mag kinyúlhat vagy akár ki is szivároghat. Az így keletkező sérülést gyakran tévesen „porckorongsérvnek” nevezik, valójában azonban „megsüllyedt csigolyaközi porckorongról” van szó.

A hát alsó része van a legnagyobb veszélynek kitéve

A hát alsó része (az ágyéki terület) a legsérülékenyebb, a hátfájás gyakran itt jelentkezik. Ennek oka az, hogy a gerincoszlop alsó része viseli a törzs teljes súlyát, plusz bármely egyéb súlyt, mellyel megterheljük magunkat.

Miért fájdul meg könnyen a derekunk?

Ugyancsak többször kell csavarodnia és hajolnia ennek a résznek, mint a hát feljebb elhelyezkedő területeinek. Így tehát a hát alsó régióját óhatatlanul nagyobb terhelés és elhasználódás fenyegeti, ezáltal pedig több probléma adódhat ezen a területen.

Kosmodisk - a gerinc barátja

Fontos tehát, hogy fokozott figyelmet szenteljünk derekunk megóvásának, karbantartásának. A Kosmodisk gerincvédelmi segédeszköz természetes és biztonságos módja a hátproblémák kezelésének vagy akár megelőzésének. Kosmodisk - dereka hálás lesz érte!

A hátfájás megelőzése

6 ötlet a hátfájás enyhítésére


Sok magyar szenved hátfájástól, amely, úgy tűnik, többek között a helytelen matrac- és párnaválasztás következménye. Az a legfontosabb, hogy a matrac illeszkedjen a gerinc alakjához, amely egyénenként változó.

Elolvasom

Hátfájás a cigaretta miatt?


Ha Ön irodában dolgozik, a kényelmetlen székre foghatja a fájdalmat. Ha fizikai munkát végez, akkor a különféle munkaeszközöket okolhatja sajgó hátáért. Lehet, hogy igaza is van. De ha Ön történetesen dohányzik is, akkor bizony lehetséges, hogy más a magyarázata a fájdalmainak.

Elolvasom

Napi 10 perc az egészséges gerincért


Modern életmódunk következtében előbb-utóbb szinte mindenki szembesül a gerincbántalmak okozta kellemetlenségekkel. Ha Ön is mozgásszegény életet él, ülőmunkát végez, vagy éppen sok időt tölt a volán mögött ülve, akkor pontosan tudja, miről van szó. Némi odafigyeléssel azonban megelőzhetjük, illetve enyhíthetjük a komolyabb fájdalmakat.

Elolvasom

Hogyan lopjunk több mozgást hétköznapjainkba?


Közérzetünk és általános fizikai állapotunk javítása érdekében nem szükséges az egész életünket felforgatni. Higgye el, az irodában, a boltban vagy akár a buszmegállóban töltött időt is felhasználhatja arra, hogy egy kicsit felfrissítse a testét. Fogadja meg tanácsainkat!

Elolvasom

5+1 tipp a derékfájás elkerülésére a kertben


Ön is szeret kertészkedni? Örömteli kikapcsolódásként éli meg a szabadban végzett munkát, vagy éppen ellenkezőleg, a kínok-kínját állja ki minden hirtelen mozdulatnál? Íme néhány hasznos tipp, melyek segítenek elkerülni a derékfájást kertészkedés közben.

Elolvasom

4 mód a sportsérülések elkerülésére


Habár a fizikailag aktív életmód általában egészségesebb, mint az ülő életmód, azok, akik intenzíven sportolnak, jobban ki vannak téve a sérüléseknek. Fogadja meg 4 jótanácsunkat, hogy hosszú távon is elkerülhesse a húzódásokat, ficamokat és egyéb fájdalmakat.

Elolvasom

5 remek háterősítő gyakorlat


Gondolta volna, hogy háta megerősítésére nem feltétlenül a konditeremben emelgetett hatalmas súlyok a legalkalmasabbak? Bizony, a legeredményesebb módszer, ha a hasizmokat erősítjük. Hogyan? Bemutatunk néhány remek gyakorlatot.

Elolvasom

Hátfájás ellen relaxáljon!


Tudjuk jól, hogy a relaxáció segít, amikor szorongunk, fáj valamink, vagy sötéten látjuk a világot, de úgy tűnik, minél jobban igyekszünk lazítani, annál kevésbé sikerül. A relaxáció tanulható és tanulandó folyamat, de ezt is gyakorolnunk kell, mint minden más készség elsajátítását, és segíthet akár a hátfájás megszüntetésében is, de hosszabb-rövidebb ideig megfeledkezni biztosan!

Elolvasom

Mit tegyünk, ha sajog a hátunk?


Amikor az ember életében megjelenik a hátfájás, úgy érezi, hogy teljesen felborulnak mindennapjai. A jelentéktelennek tűnő dolgok, amiket addig teljesen természetesnek tartott, hirtelen akadállyá válnak. Felöltözni, kényelmesen üldögélni a kanapén, sétálni vagy kikelni az ágyból hirtelen hatalmas gondot okozhat. Ráadásul az élet soha nem lesz ugyanolyan, mint azelőtt!

Elolvasom

Hátfájás a terhesség alatt


Íme 10+1 tipp, amivel megkönnyítjük a magzat kihordását, ami a léleknek kimondhatatlan örömet okoz, viszont megterheli a testet. Segítünk elkerülni a terhesség alatt fellépő hátfájást.

Elolvasom

Vigyázzon immunrendszerére!


Az immunrendszer olyan, mint egy jól kiképzett hadsereg. Arra szolgál, hogy észrevegye az idegen betolakodókat, mint például a vírusokat, és megsemmisítse őket, mielőtt támadásba lendülnek és megbetegítenek minket.

Elolvasom
Ajánlott termékek
Kosmodisk Classic Szett
Az Ön ára: 13.295 Ft
Kosárba tesz

© 2010, Studio Moderna 2000 Kft. | Kapcsolat | Tel: 06-1/452-5129 e-mail: kapcsolat@kosmodisk.hu | Kosmodisk Európában: Kosmodisk Latvija | Hátfájás | KOSMODISK International

A Kosmodisket Szlovéniában gyártja a Studio Moderna d.o.o. (Podvine 36, 1410 Zagorje ob Savi, Szlovénia)

PayU Vásárlói tájékoztató

Studio Moderna 2000 TV-Shop Hungary Kft. | Telefonszám: 06/1-452-5129


A Magyar Áruküldők Egyesületének tagja | Adószám: 12311383-2-43 | Fővárosi Cégbíróság Cégjegyzékszám: 01-09-666741 | Ügyvezető: Erdei Attila | Székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 36-38. | Telephely: 1158 Budapest, Késmárk u. 14. | Vevőszolgálat: 06/1-452-5129 | Üzleteink >>

A Magyar Áruküldők Egyesületének
és a Direkt és Interaktív Marketing Szövetségnek tagja.